Ik heb me bezig gehouden met meer onderwerpen die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog (behalve dan de Utrechtse Joodse Raad, de foto van Nico Jesse, fort De Biltkamp Rhijnauwen, het Joods Monument, het kindertehuis Zonneschijn en onderzoeken en presentaties die verband houden met struikstenen en Open Joodse Huizen – zie voorpagina):

  • Ik heb met liefde de redactie gevoerd over een bijzonder boekje dat geschreven is door Phili Blogowski-Herschel. Het heet ‘Ik heb het overleefd – Leef ik nog?’ (2023, 38 blz). Het nawoord is van mij. Lees meer. Het AD-Utrechts Nieuwsblad pikte het verhaal op in de krant van 3 mei 2023.
  • Opgedoken foto’s: Ortskommandantur op de Mariaplaats (2023), Bevrijding in Utrecht: 7 mei 1945 (2023)
  • Ik mocht in september 2021 meewerken aan de podcast ‘Iedere Steen heeft een Gezicht’ van verslaggever Hans Jaap Melissen voor NPO Radio1 (WNL) over namen op het Holocaust Namenmonument in Amsterdam. In aflevering 7 gaat het over de joodse huisarts Maurits Perel uit Utrecht waar ik onderzoek naar gedaan heb. Beluister het hier.

  • Ik bracht in april 2019 in Duic naar buiten dat op de muur van de Magdalenastraat nog steeds sporen te zien zijn van een bekladding die in de oorlog is aangebracht.
  • In 2017 een video-interview met Jenny van Wieringen-Van Genderingen (1932) in het kader van het project ‘Vooroorlogs Joods Utrecht’, dat bij het Joods Historisch Museum is te bekijken en ook op Youtube.