Ik, nu 57 jaar, groeide op als (lief) jochie in de prachtige binnenstad van Utrecht. Bewonderend keek ik in die tijd tv en luisterde ik naar de radio.

Ik kan goed logisch denken en werd met die vaardigheid informaticus (drs) en wiskundeleraar (eerstegraads). Maar beide richtingen maakten me niet echt gelukkig; de journalistiek wel. Lange tijd werkte ik in de mediawereld als redacteur/journalist (lokaal, regionaal en landelijk – twaalf jaar bij de NOS) en nu ben ik webredacteur bij de Rechtspraak en postbode.

Sinds 2009 ben ik in mijn vrije tijd gedreven bezig met onderzoeken en schrijven. Ik hou ervan om me te verdiepen in geschiedkundige onderwerpen. Ik voel een speciale behoefte om de verhalen te vertellen over joodse Utrechters in de Tweede Wereldoorlog. Op zoek naar feiten lijk ik best wel een beetje op ‘een terriër’. Zaken daarna helder opschrijven is mijn specialiteit. Regelmatig richt ik me in mijn schrijverijen op verborgen verledens. Daarnaast schrijf ik ook graag columns over Utrecht.

Meer weten over mij? Hoofdredacteur Arjan den Boer van het tijdschrift Oud-Utrecht sprak met me in zijn geschiedenis-podcast.

Contact? Bel: 06 11 43 96 10 of mail: terlingenschrijft (at) kpnmail (punt) nl